tiiliverhouksemme

Aitoa perinteistä tiiliverhousta projektikohtaisesti

Tuotteemme on aito tiililaattaverhous, jossa yhdistyy perinteinen kaunis tiilipinta sekä nykyaikainen kiinnitystekniikka. Verhous valmistetaan tehtaalla optimaalisissa olosuhteissa. Tämän jälkeen verhous asennetaan rakennuksen seiniin kiinnitysjärjestelmällä, joten se ei tarvitse tuekseen erillisiä kannatuspalkkeja tai perustuksia. Tämän jälkeen tiililaattalevyjen väliset saumat saumataan pinnan viimeistelemiseksi. Tehokkaasti tuulettuva ja hengittävä seinärakenne takaa terveellisen asuinympäristön pitkälle tulevaisuuteen.

ominaisuudet

Perinteinen tiiliarkkitehtuuri

Tuotteemme on aitoa tiiliarkkitehtuuria yksityiskohtia myöten. Ulkokulmat, ikkunasmyygit jne. voidaan toteuttaa kulmalaatoilla siten, että alkuperäinen tai haluttu arkkitehtuuri voidaan saavuttaa vaivattomasti.

Tuulettuva julkisivu

Tiililaatat on integroitu runkoon saumoilla, joten verhouksemme tuulettuvat aidosti suoraan laatan takapinnasta. Tiiliverhouksen tuuletusrako on aina minimissään 35 mm, mikä takaa kosteusteknisesti toimivan seinärakenteen.

Taustarunkoon kiinnitettävä

Verhouslevyt asennetaan seinälle mittamoduloidun kiinnitysjärjestelmän avulla. Järjestelmä kiinnitetään seinärakenteisiin eikä erillisiä perustuksia tai aukonylityspalkkeja tarvita. Uuden ulkoverhouksen voi asentaa myös vanhan päälle.

Rungosta aidosti eriytetty

Voidaan käyttää eri runkomateriaalien kanssa, sillä verhousta ei kiinnitetä mekaanisesti runkoon missään kohden, vaan verhouslevyt roikkuvat asennuskiskoilla ja sallivat näin lämpötilanvaihteluista aiheutuvat elämiset.

Edistyksellinen kiinnitysjärjestelmä

Verhouslevyt asennetaan seinälle mittamoduloidun kiinnitysjärjestelmän avulla. Kiinnitysjärjestelmätyyppi valitaan kohdekohtaisesti niin, että asennus on mahdollisimman vaivatonta ja vastaa parhaiten kohteen tarpeisiin. Yksinkertaisimmillaan kiinnitysjärjestelmänä käytetään kylmäverhousjärjestelmää. Eristettävissä seinissä käytetään eristysjärjestelmää, jonka sisään voidaan asentaa jopa 300 mm eristettä. Eristysjärjestelmällä seinät saadaan myös oikaistua, sillä järjestelmä tarjoaa säätövaraa. Tämä tuo etuja erityisesti korjausrakentamisessa, missä taustarungot ovat harvoin tasaisia. Seinä- ja jatkokiinnikkeet valitaan tarvittavan rakennesyvyyden mukaan eristysjärjestelmään.

Kysymyksiä kiinnitysjärjestelmästä?

Eri kiinnitysjärjestelmävaihtoehdot rakennesyvyyksineen ja säätövaroineen on esitelty tarkemmin Suunnittelu- ja asennusohjeessa. Rakennekuvia eri järjestelmillä löytyy detaljipankista.

Kylmäverhousjärjestelmä:
pystykisko ja vaakakisko

Eristysjärjestelmä:
seinäkiinnike, eristyskisko, asennuskisko

Projektikohtainen valmistus

Tiiliverhous valmistetaan aina projektikohtaisesti. Tuotteelle tehdään kohdekohtainen verhoussuunnitelma julkisivun mittoihin CAD-sovelluksella. Verhoussuunnitelmasta selviää verhouslevyjen sijoittuminen julkisivulle, ja se toimii myös työohjeena asentajille. Verhouslevyt valmistetaan suunnitelman mukaisesti ja toimitetaan työmaalle seinäalueittain pakattuna. Tämä helpottaa sekä varastointia että asennusta työmaalla.

Elinkaari ja takuu

Tuotteemme on turvallinen ja pitkäikäinen. Edistyksellinen teknologiamme takaa kestävän, varmasti tuulettuvan sekä huoltovapaan tiilijulkisivun. Verhouksella on tutkitusti vähintään 70 vuoden elinkaari ja tuotteelle annetaan 20 vuoden takuu säärasituksia vastaan. Tiiliverhouksemme on paloluokaltaan palamaton materiaali.

Tiililaattalevyn tekniset tiedot

Tiililaattalevy on poltetun tiililaatan, prässätyn metallirungon ja polymeerimodifioidun saumalaastin yhdistelmärakenne.

Poltettu tiili
Kaikki värit ja tekstuurit arvostetuilta tiilitehtailta

Sauman väri
Tuotteen saumavärikartta

Yksittäisen pintalaatan koko
Vakiotiililaatat 285x85x20, 285x60x20, 270x75x20, myös muut tiilikoot saatavilla

Sauma
Fescon Polymeerimodifioitu sementtipohjainen saumalaasti

Sauman pinta
Mikrokiveä (kivirouhe)

Tiiliverhouslevyn koko
Standardi 1200x600x21 mm (0,72 m2)

Paino
n. 40 kg / m2 (25–30 kg / tiiliverhouslevy)

Limitykset
Vakiot: 1/3, 1/2 ja votsi. Myös muut limitykset ovat mahdollisia

Ilmarako (min)
35 mm

Liikuntasaumat
7,5 m välein, mikäli pituus/leveys yli 12 m

Eristysmahdollisuus
0–300 mm

Teräsosat
Kuumasinkitty 350–600 g/m2, vahvuus 0,7…2 mm

Paloluokka
A2-s1, d0

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Aito ja energiatehokas tiiliverhous – todistetusti

Täytä lomake ja kysy lisää mahdollosuuksista ja ominaisuuksista!