Suomalainen Stofix Oy on kehittänyt täysin uudenlaisen tiiliverhousratkaisun pientalojen, kerrostalojen ja liikekiinteistöjen julkisivuihin. BRIX- ohutsaumatiiliverhous on maailman ensimmäinen aidoista tiilistä valmistettu tiililaattaverhous, joka asennetaan työmaalla ilman laastitöitä.

Nopea, laastiton asennus työmaalla

BRIX-tiiliverhous soveltuu sekä uudisrakentamiseen että saneerauskohteisiin. Tehdasvalmisteiset, mittamoduloidut BRIX-tiililaattalevyt asennetaan työmaalla Stofix-kiinnitysjärjestelmään, joka ei vaadi lisäperustuksia. Asennus käy helposti ja nopeasti, säästä ja vuodenajasta riippumatta, eikä asennukseen tarvita erikoistyökaluja tai -osaamista. Laastittomuuden ansiosta työmaalla ei synny enää laastipölyä. ”Tämä on ensimmäinen todella helposti ja nopeasti asennettava tiiliverhous, jopa tee-se-itse –miehelle”, kuvailee Stofix Oy:n uusien liiketoiminta-alueiden johtaja Samuli Tiirola yhtiönsä kehittämää julkisivuratkaisua.

Perinteisen muurauksen haastaja

BRIX-tiiliverhousratkaisu haastaa perinteisen tiilimuurauksen sekä teknisesti että kustannuksiltaan. Mittatarkat tiililaattamoduulit valmistetaan ihanteellisissa tehdasolosuhteissa. Asennusaikataulu on ennakoitavissa vuodenajasta riippumatta. Hoikka, tuulettuva verhousrakenne mahdollistaa energiatehokkaan eristyksen. Vuosikymmenien huoltovapaa elinkaari sinänsä tuottaa merkittäviä säästöjä. Ratkaisu on myös ympäristöystävällinen, sillä se säästää lämmitysenergiaa ja vähentää rakennusjätteen määrää.
BRIX-tiiliverhousta voidaan käyttää Stofix-kiinnitysjärjestelmän eri rakennevaihtoehdoissa, kuten uudiskerrostaloihin suunnatussa seinärakenteessa, jossa Stofix-seinäkiinnikkeet ja Kingspan
Therma -eristeet on asennettu rakenteeseen elementtitehtaalla valmiiksi; työmaalla asennetaan vain verhouksen kannatuskiskot. Näin syntyy markkinoiden nopein ja kustannustehokkain tiiliverhoiltu seinärakenne uudis- ja kerrostalokohteisiin.

Joustoa julkisivusuunnitteluun

BRIX-tiiliverhous tuo arkkitehdeille uudenlaista joustoa julkisivusuunnitteluun. Valittavissa on monipuolinen värivalikoima suomalaisen Tiilerin aitoa, poltettua tiiltä ja eri materiaalien yhdistäminen on mahdollista. Julkisivuun ei synny näkyviä liikuntasaumoja. ”Struktuuriltaan elävä BRIX tuo julkisivujen tiiliarkkitehtuuriin kokonaan uusia mahdollisuuksia. Markkina on jo pitkään kaivannut ohutsaumatiiiliverhouksen tyyppistä ratkaisua”, valaisee Samuli Tiirola markkinoiden odotuksia.

 

Lisätietoja:
Samuli Tiirola
Johtaja, uudet liiketoiminta-alueet
Stofix Oy
puh. 040 5636569
samuli.tiirola@stofix.com
brix-logo-2

 

stofix-logo