FAQ

Tuotteista

Tiiliverhoustuotteita on kehitetty vuodesta 1996, eli nyt 24 vuoden ajan. Mottomme onkin: Stofix on kehittänyt tiiliverhousta 20 vuoden ajan enemmän kuin ihmiskunta 4 000 vuoden aikana.

Aina. BRIX-tuotteen tiililaatat valmistetaan arvostetulla Tiilerin tehtaalla, ja Stofix-tuotteessa käytetään kohdekohtaisesti eri tiilenvalmistajien poltettuja tiililaattoja.

Tiiliverhouksesta, käytettävästä kiinnitysjärjestelmästä, rahdeista sekä mahdollisista pientoimituslisistä (alle 400 ㎡). Stofix-tuotteessa lisäksi mittakuvien teko ja verhoussuunnittelu ovat osa projektikohtaista valmistusta.

Kiinnitysjärjestelmää saa suoraan varastosta yleensä noin 1 viikon toimitusajalla. 

BRIX-tiiliverhous on myös varastotuote, olethan yhteydessä niin tarkistetaan haluamasi värin varastotilanne. Stofix-tiiliverhous valmistetaan aina projektikohtaisesti suunnitelmien mukaisista tiililaatoista, joten sen toimitusaika on n. 14 viikkoa. 

Tiiliverhouksen paino on n. 40 kg/㎡

Tuotteidemme rakenne on hyvin ohut. Tämän ansiosta esimerkiksi sellaisessa kohteessa, jossa on tiilimuuraus, jonka tilalle asennetaan meidän verhouksemme, seinän U-arvo saadaan jopa puolitettua, ilman seinärakenteen kasvamista lainkaan ulospäin.

Ehdottomasti! BRIX-verhous palvelee erinomaisesti myös pientalorakentajan tarpeita, ja on nopeasti saatavilla. Stofix-verhous sen sijaan valmistetaan aina projektikohtaisesti, ja siinä vaadittu minimivalmistuserä ei täyty pientalorakentamisessa. BRIXin standardisoitu moduulirakenne myös taipuu moneen. Voidaan jopa sanoa, että se on maailman helpoiten asennettava tiiliverhous. Kysy tarjous, niin tarkistetaan samalla varastotilanne haluamallenne värille!

Pääasiassa teemme yrityskauppaa, mutta palvelemme ehdottomasti myös kuluttaja-asiakkaita. Mikäli haluat ostaa BRIX-verhoustamme, olethan yhteydessä lähimpään rautakauppaan, niin hoidetaan kaupat sitä kautta!

BRIX-tuotteessa ei ole minimitoimituserää, ja se myydään suoraan varastosta. Stofix-tuote suunnitellaan ja valmistetaan aina projektikohtaisesti, joten siinä minimitoimituserä on 400 ㎡. Vakiokoolle minimitoimituserä on 200㎡, joten tarkistathan vakiokoot täältä. Olemme myös toteuttaneet päätyremontin vain viikossa, katso tarkemmin täältä!

Saa, tiilestä riippuen laatat leikataan 20–25 mm paksuisiksi, ja niitä voi käyttää Stofix-tuotteessa, mikäli tiili täyttää laatuvaatimukset mm. pakkaskestävyyden osalta.

Kyllä! Tiiliverhouksen paino on keskimäärin 40 kg/㎡, joten sen saa kiinnitettyä parvekelaattoihin. Parvekeväliseiniin taas saa tehtyä yksinkertaisen kiinnitysrakenteen, johon meidän verhouksemme saa asennettua.

Saa! Huomioithan kuitenkin seuraavat tekijät:

  • Laatta ja tiili tulee olla samasta polttoerästä, jotta vältyt visuaalisilta poikkeamilta.
  • Stofix-saumat ovat tasasaumoja, joissa on kivirouhe pinnassa, ja värivalikoima ei vastaa täysin muurauslaastivalikoimaa.
  • Stofix-tuotteessa minimivalmistuserä on 400 ㎡.
  • Erityisesti uudisrakentamisessa on kustannusteknisesti huomioitava, että rakennuksen asuinpinta-alaa voidaan kasvattaa julkisivun mittoja kasvattamatta vaihtamalla muuraus tiililaattaan, joka pienentää seinän kokonaispaksuutta.

Rakenteesta ja suunnittelusta

Tiiliverhoustuotteiden mukana toimitettavalla kiinnitysjärjestelmällä varmistetaan, että tuuletusrako aina minimissään 35 mm.

Ei. Tuotteitamme ei myydä ilman kiinnitysjärjestelmää, joka sisältää myös pystykiskot.
Kiinnitysjärjestelmä varmistaa teknisesti ja visuaalisesti laadukkaan lopputuloksen. Esimerkiksi kohteen pystykiskot on aina esirei’itetty vaakakiskojaon mukaisesti, jotta varmistetaan, että verhouslevyjen korkotaso on vakioitu ja levyjen välisiin saumoihin ei tule mittaheittoja.

Kiinnitysjärjestelmä on yksinkertaisimmillaan kylmäverhousjärjestelmä (vaakakisko ja pystykisko).

Eristettävillä seinillä käytetään eristysjärjestelmää, johon tulevat lisäksi seinäkiinnikkeet (ja mahdolliset jatkokiinnikkeet). Eristysjärjestelmällä mahdollinen eristyspaksuus on 50–250 mm (erikoistuotteella jopa 300 mm).

Noin 55 mm, eli pystykisko (20 mm), vaakakisko (15 mm) ja tiililaattalevy (n. 20 mm).

Ei lainkaan välttämättä. Mikäli kohteessanne on esimerkiksi 130 mm tiilimuuraus, joka puretaan, niin eristyspaksuutta saadaan nostettua jopa 75 mm ilman, että seinää täytyy tuoda alkuperäisestä ulospäin.

Ehdottomasti! Olethan meihin yhteydessä, ja kerrot lisää kohteestanne, niin tehdään yhdessä detaljit räätälöitynä juuri teidän tarpeisiinne. Löydät yhteystiedot täältä.

Kyllä, mikäli Stofix-tuotteessa verhouksen leveys tai korkeus ylittää 12 metriä, on liikuntasaumoja laitettava seinälle 7,5 metrin välein. Saumavärejä vastaavat liikuntasaumavärit löydät Stofix-asennusohjeesta.

Kaikkia! Kivi-, lasi- ja uretaanieristeitä voi kaikkia käyttää meidän järjestelmässä. Eristeiden kanssa kannattaa huomioida vakiopystykiskoväli 600 mm.

Asennuksesta

Ehdottomasti! Tuotteet on suunniteltu asennettavaksi vuodenajasta riippumatta. BRIXiä ei jälkisaumata työmaalla, mutta Stofix-tuotteen jälkisaumauksessa on huomioitava, että lämpötilan tulee olla vähintään viisi astetta kolmen vuorokauden ajan. Stofix®️-verhous saa kuitenkin olla yhden talven ajan jälkisaumaamatta, eli seinä on täysin teknisesti toimiva, vaikka saumauksen jättäisi seuraavaa kevääseen.

Kyllä ja suosittelemmekin sitä, mikäli aiot asentaa itse meidän tuotteemme. Tsekkaathan asennusohjeet täältä. Mikäli haluat varmistaa, että asennus lähtee alusta asti tehokkaasti vauhtiin ja että saatte kohteeseenne sopivat vinkit siitä, kuinka tehostaa asennusta, olethan yhteydessä ja tilaat meiltä asennuskouluttajan käymään työmaallanne! Löydät yhteystiedot täältä.

Kyllä ja ei! Asennusohjeet on laadittu sitä varten, että kuka tahansa voi huolellisella asiaan perehtymisellä asentaa laadukkaan ja teknisesti toimivan verhouksen. Tarjoamme myös asennuskoulutusta, jotta voit varmistaa, että olet ymmärtänyt asennustavan oikein!

Stofix-tuote edustaa perinteistä tiiliverhousta, ja siinä verhouslevyjen väliset saumat jälkisaumataan työmaalla. BRIX-tuotteessa saumat on piilotettu tiililaattojen taakse, ja se on niin sanottu ohutsaumatiiliverhous, eli sitä ei saumata työmaalla.

On ja ei. Saumauksessa tulee ehdottomasti olla huolellinen, jotta siitä tulee seinällä yhtenäinen. Tarkalla kädellä se on kuitenkin mahdollista tehdä loistavasti. Saumausohjeeseen ja mallisaumausvideoon pääset tästä.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Aito ja energiatehokas tiiliverhous – todistetusti

Täytä lomake ja kysy lisää mahdollosuuksista ja ominaisuuksista!