As Oy Kotkan Vuorihaka (Kauppakatu 10, Kotka) päätti 15.5. pidetyssä yhtiökokouksessa teettää kesän 2013 aikana ison saneerauksen, jossa talon kaikki julkisivut ja vesikatto saavat uuden pinnan. Julkisivu-urakka toteutetaan jaettuna urakkana, jossa toisena pääurakoitsijana toimii Stofix Oy.

Vuorihakan talo on vuonna 1984 rakennettu tiililaattapintainen sandwich-elementtitalo. Stofixin urakkaan kuuluu SW-elementin ulkokuoren ja vanhojen eristeiden purkaminen. Seiniin asennetaan 150 mm:n eriste ja tuulettuva Stofix-tiililaattaverhous.

Suunnittelu

Suunnittelija Lasse Kilpinen Insinööritoimisto Lasse Kilpinen Oy:stä sanoo, että Stofix-tiiliverhous valittiin suunnittelun lähtökohdaksi, koska näin pystyttiin varmistumaan siitä, että talon ulkonäkö muuttuu mahdollisiman vähän. Tässä tapauksessa ulkonäkö pysyy täysin ennallaan tiilen kokoa, väriä ja limitystä myöten. Kuitenkin seinän rakenne ja eristyskyky muuttuvat tämän päivän vaatimusten tasolle. Myös julkisivun tuulettuvuus oli valintaa puoltava seikka.

Urakan päästiin aloittamaan heinäkuussa purkutöillä. Purkutyö alkaa olla valmiina. Eristeiden ja uuden julkisivun asennus jo täydessä vauhdissa. Urakka valmistuu loppuvuoden aikana.

Lisätietoja projektista antaa projektipäällikkö Juho Rantala.

Juho Rantala
puh. 0400-981084
juho.rantala@stofix.com

 

As Oy Kotkan Vuorihaka loppusuoralla