Kerroimme syyskuussa julkisivun uusimisprojektin aloittamisesta torniolaisessa As Oy Viidanhovissa. Projekti on nyt saatu onnistuneesti valmiiksi, ja paremmilla eristyksillä varustettu julkisivu on erehdyttävästi entisen näköinen.

Asuinkerrostalon ulkopinnat uusiksi Stofix-verhouksella

Torniolaisen asuinkerrostalo As Oy Viidanhovin koko ulkopinta remontoitiin perusteellisesti syksyn 2014 aikana. Nelikerroksisen talon julkisivu toteutettiin Stofix-tiiliverhouksella ja samalla uusittiin mm. parvekkeet ja ulko-ovet.

Purkutyöt aloitettiin heinäkuussa ja heti sen jälkeen jatkettiin sujuvasti uuden seinäpinnan asennuksella. Projekti saatiin valmiiksi marraskuun puolenvälin tienoilla.

Yhtenäinen tiilipinta ja kunnon eristeet

– Stofixin osalta lähdimme liikkeelle vanhan tiilimuurauksen ja villoituksen purkamisella. Uuden Stofix-verhouksen alle tuli 200 mm uutta eristettä, mutta saimme silti säilytettyä vanhan rakennuksen mitat, kertoo Stofixin Pekka Karppinen.

Ikkunoiden välit oli ennen toteutettu peltiratkaisulla, mutta nyt siihen valittiin Stofixilta vastaavan värinen tiiliratkaisu. Yhtenäisellä tiilipinnalla talolle saatiin lisää näyttävyyttä. Kerrostalon ulkoilme säilytettiin kuitenkin hyvin entisenlaisena.

– Löysimme uuteen verhoukseen ihan vastaavan tyyppisen tiilen, jota oli käytetty alkuperäisessäkin julkisivussa, Karppinen mainitsee.

Onnistunut lopputulos hyvällä yhteistyöllä

AsOy_Viidanhovi_valmiina2Projektista vastannut Matti Moisanen on tyytyväinen lopputulokseen ja siihen, miten alkuperäinen ilme saatiin säilytettyä.

– Kyllä siitä hyvä tuli, ja julkisivu näyttää aivan samalta kuin ennenkin. Joku on jopa sanonut, että onko sille mitään tehtykään, Moisanen naurahtaa.

– Myös yhteistyö Stofixin kanssa toimi niin kuin pitääkin. Aikataulussa pysyttiin, levyt valmistuivat sopimuksen mukaisesti ja saumaukset tehdään vielä ensi keväänä. Kaikki meni ihan niin kuin oli suunniteltu.

 

Rakennusvalvonta antoi vinkin Stofixista

 

As Oy Viidanhovi, Tornio