Fredrikinkadulla sijaitseva toimistorakennus saa Stofixin tiiliverhouksen vanhan klinkkeripintansa tilalle. Sijainti ydinkeskustassa ja rakennuksen monet toimijat asettavat haasteita toteutukselle, mutta projekti on lähtenyt hyvin käyntiin.

Kustannustehokkuus ratkaisi Stofixin valinnassa

Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan klinkkeritalon, Kiinteistö Oy Fredrikinkatu 47:n julkisivu oli päässyt jo huonoon kuntoon. Rakennuksen saneeraustyöt aloitettiin lokakuussa 2014 ja projektin arvioidaan kestävän noin puoli vuotta.

– Remontin tavoitteena oli saada kustannustehokas julkisivuratkaisu. Halusimme päivittää rakennuksen nykyaikaisen näköiseksi, mutta samalla pidimme myös energiansäästön mielessä, kertoo rakennuksen omistavan Pohjolan edustaja Matti Puromäki.

– Päädyimme Stofixin tiiliverhousratkaisuun erityisesti kustannustehokkuuden takia, mutta myös ulkonäköseikat vaikuttivat päätökseen, Puromäki perustelee.

Stofix - Kiinteistö Oy Fredrikinkatu 47, ValmiinaUusi julkisivu toteutetaan Stofixin tiiliverhouksella parantaen samalla eristystä kaksinkertaiseksi. Arkkitehtuurin muuttumisen takia toteutukseen haettiin lupa rakennusvalvonnasta.

– Rakennuksessa on noin 650 m2 vanhaa tiiliverhousta, joka puretaan pois. Ensimmäinen kolmannes julkisivupinnasta on nyt saatu purettua, ja asennustyöt kohteessa on saatu käyntiin, kertoo Stofixin asennuspäällikkö Ville Rantala projektin etenemisestä.

Haastava kohde vaatii joustavuutta toteutuksessa

Haasteensa julkisivuremontin toteutukseen tuo kohteen sijainti keskusta-alueella, missä tilaa on hyvin rajoitetusti. Myös se, että rakennuksessa on hyvin monenlaisia vuokralaisia aina ravintoloista toimistotiloihin, asettaa vaatimuksia remontin aikatauluttamiselle.

– Olemme pyrkineet huomioimaan nämä asiat yhteistyössä Stofixin kanssa. Joka päivä on tullut haasteita, ja Stofixilta on heti pyritty löytämään niihin ratkaisu, sanoo työmaan valvonnasta vastaava Marko Siitari Suomen Talokeskus Oy:stä.

– Esimerkiksi melua aiheuttavan uuden runkojärjestelmän kiinnittämisen Stofix siirsi tehtäväksi vasta puoli neljän jälkeen, jotta siitä olisi mahdollisimman vähän häiriötä rakennuksen toimijoille, Siitari lisää.

Myös Puromäki on tyytyväinen siihen, miten kohteen asettamista haasteista on tähän asti selvitty.

– Minulle on jäänyt erittäin hyvät kokemukset yhteistyöstä Stofixin kanssa. Stofixin toiminta on ollut joustavaa ja he ovat ymmärtäneet kohteen vaativuuden. Esimerkiksi aikataulumuutokset eivät ole tuottaneet ongelmia, hän sanoo.