Arkkitehti Onni Lahtinen suositteli Stofixia heti projektin alkuvaiheessa.

Vantaalla osoitteessa Elannontie 5 sijaitsevan kiinteistöosakeyhtiön etelänpuoleisten julkisivujen klinkkerilaattapintaiset betonijulkisivut olivat rapautuneet niin pahoin, että eniten vaurioituneet seinäalat päätettiin korjata. Korjaustyöt käynnistyivät Consti Julkisivut Oy:n toimesta loppuvuodesta 2012 purkutöillä. Kohteen vanha klinkkerilaattapintainen betonielementtiulkokuori sekä eristeet purettiin korjattavilta seinäosilta kokonaan pois. Tilalle asennettiin termo-orsirunko, uusi eristys, tuulensuojalevy sekä Stofix –tiililaattaverhous.

Uusi tiiliverhous kunnioittaa vanhaa ilmettä

Kiinteistö Oy Backaksenpelto viittä vaille valmiina!
Kiinteistö Oy Backaksenpelto viittä vaille valmiina!

Uusi tiiliverhous kunnioittaa vanhaa ilmettä tiilikoon(145×145) sekä tiilijaon (votsi) osalta. Myös vanhaa värimaailmaa on pyritty säilyttämään uudessa tiililaattaverhouksessa. Vanhat vaaleat klinkkerilaattapintaiset seinäalat uusittiin Tiilerin Tundra tiilellä (sauma R250 harmaa) sekä kivipintaiset kierreportaiden taustaseinät uusittiin Tiilerin Luoto tiilellä (sauma R610 beige).

Tällä hetkellä kohteessa on meneillään jälkisaumaustyö, joka valmistuu viikon kuluessa.

” Julkisivukorjauksen suunnittelun alkuvaiheessa, heti ensimmäisen puhelun jälkeen ajattelin suosittaa rakennuttajalle Stofix –järjestelmää julkisivun kunnostukseen. Stofixin toimittamaa julkisivua olen käyttänyt aiemmissakin vaativissa kohteissa hyvällä menestyksellä. Olen ollut tyytyväinen toimittajan hyvään ja innostuneeseen palveluun. Mitään ongelmia ei ole löydetty, vaikeuksiin on löydetty innovatiiviset ratkaisut ja tarvittaessa on kokeiltu ihan uusiakin menetelmiä. Niinpä olin hyvin luottavainen että tämänkin kohteen laattajulkisivu saadaan parhaiten alkuperäistä vastaavaksi Stofix –järjestelmää käyttäen.

Tällä hetkellä kohteessa on meneillään jälkisaumaustyö, joka valmistuu viikon kuluessa.
Tällä hetkellä kohteessa on meneillään jälkisaumaustyö, joka valmistuu viikon kuluessa.

Hyvässä yhteistyössä valittiin rakennuttajan kanssa julkisivun toimittajaksi Stofix Oy. Suunnittelu sujui kitkatta ja värimallien kautta saatiin uusi tiililaattapinta valittua hyvinkin vanhaa väritystä vastaavaksi. Pieniä muutoksia alkuperäiseen laattajakoon tehtiin, muutokset sopivat hyvin alkuperäisen julkisivun ilmeeseen, tuoden julkisivuun hieman lisää jäsentyneisyyttä.

Rakennuttajalle Stofix:in käyttäminen julkisivun kunnostuksessa oli varmasti kustannustehokkain, ja rakennukselle tässä tapauksessa se luontevin ratkaisu. Arkkitehdille tämä ratkaisu oli helppo, kun tiesin että rakentaminen sujuu hyvin tällä kokoonpanolla ja lopputuloksesta tulee hyvä ja kestävä.”

Onni Lahtinen arkkitehti SAFA

Arkkitehtitoimisto Design Team Oy